ProNails Denmark

Tech Talks Heat Spike

TECH TALKS - HEAT SPIKE

TECH TALKS - HEAT SPIKE

I 2017 lavede vi alle vores geleer om til LED/UV-geleer. Hvis du gerne vil vide mere om ProNails geleer så tjek vores Tech Talk ud. Den indeholder en komplet  ProNails gel guide. Skiftet gør det muligt for dig at arbejde hurtigere, når du anvender en gele, der kan hærdes under LED.  

 

HVAD ER HEAT SPIKE?


Heat Spike

Man kan ikke undgå at komme ind på kemikalier, når man skal forklare, hvad Heat Spike er. Geleer, der anvendes til negle, er bygget af molekyler, der former sig til en polymer. Geleerne indeholder også noget, der kaldes photoinitior, der påvirker geleen til at reagere under LED (eller UV) - lys.

Denne reaktion kaldes hærdning. Under denne reaktion og koblingen af polymerne udvindes varme. Dette er en normal kemisk reaktion, der resulterer i hærdning af geleen. Det er også denne kemiske reaktion, der kan forårsage en følelse af varme på neglen. 

I starten af hærdningsprocessen frigives der mest varme, fordi der sker flere reaktioner på samme tid. Uden at gå for meget i detaljer, så er heat spike en normal kemisk konsekvens af hærdning af hvilken somhelst gelé. Når du anvender en LED-lampe, der hærder 4 gange hurtigere end UV, er varmeproduktionen mest koncentreret i de første sekunder af hærdningen. 

Heat spike er ikke en særlig behagelig oplevelse for din kunde! Og du bør helst minimere eller helt undgå dette til enhver tid. 

 

 

er du skyld i  HEAT SPIKE?


Hvis du er, er det selvfølgelig ikke med din gode vilje! Heat spike kan opstå af forskellige grunde. Nogle gange er din kunde mere overfølsom over for heat spike. Desværre sker det ofte, at det er negleteknikeren, der forårsager heat spike på kunden. Du kan dog gøre flere tiltag for at undgå dette. Læs vores tips og forkæl dine kunder med den lækreste behandling! 

Hos ProNails Academy tilbyder vi kurser, der hjælper dig med at undgå heat spike. Du lærer alt om, hvilke teknikker du bør anvende. Book vores 3-timer kursus. 

HVORDAN UNDGÅR DUHEAT SPIKE?


Vælg den rigtige lampe

Vælg den rigtige lampe

Invester i en kvalitetslampe, der passer til kemien i de geleer, du bruger i din salon. Brands med høj kvalitet udvikler deres lamper og geleer med henblik på den mest optimale hærdning. Her er det ikke en god idé at mixe forskellige brands! 

 

Fil ikke neglepladen for meget!

Fil ikke neglepladen for meget!

Over-filning er den største grund til, at din kundes negle bliver skrøbelige og mere følsomme over for lyset under hærdning. Vær forsigtigt, når du laver en opfyldning. Du skal være sikker på, at du ikke arbejder for meget på din kundes negl, eller presser for meget ned på neglen under filning. 

 

Kontroler temperaturen i din salon

Kontroler temperaturen i din salon

Når der er en stabil temperatur i din salon undgår du lettere heat spike. Energien og varmen fra lampen fordobles, når temperaturen stiger med 10°C i din salon. Det er også derfor, at du måske oplever, at dine kunder bemærker varmen ekstra meget om sommeren. 

 

Påfør ikke for meget produkt

Påfør ikke for meget produkt

ProNails geleer er udviklet, så de er selvopbyggende - derfor kræver det ikke lige så meget filning efter hærdning. Som negletekniker betyder det, at du kan tillade dig at bruge en mindre mængde produkt. Når du bruger for meget, spilder du det ikke kun, du forårsager også mere varmefølelse for kunden. Med andre ord: du fremmer den brændende følelse hos dine kunder. Mere og tykkere gelé = Større Heat Spike. Husk at når du bruger for meget produkt, kan det også forårsage at geleen løfter sig under hærdning. 

 

Arbejd med flere tynde lag

Arbejd med flere tynde lag

Hos kunder hvis negle er meget følsomme eller skadede anbefales det at arbejde med flere tynde lag. Når du arbejder på denne måde, reducerer du varmefornemmelsen. Hvert lag af gelé fungerer som et isoleringslag, der beskytter mod den brændende fornemmelse på neglen. 

 

Brug Smart Light

Brug Smart Light

ProNails Smart Light er specielt udviklet til at hjælpe dig som negletekniker til at kontrollere hærdningshastigheden og dermed undgå en brændende fornemmelse. Ud over 30 & 60 sekunder FULL funktionen, har vi udviklet SOFT funktionen. 

SOFT funktionen starter hærdningen i en lav kapacitet, hvilket reducerer varmeudledningen i de første sekunder, når geléen reagerer med LED-lyset. 

 

nemmere hærdning af ALLe PRONAILS GELeer


Med vores Smart Light på din arbejdsbord, er du i kontrol over alt: hærdning, varmeudledning og arbejdshastighed. Denne LED-lampe bliver hurtigt din bedste investering og mest loyale salonkompagnon. Hvis du vil vide mere om denne lampe og dens funktioner: læs her. Her taler vi kun i detaljer om hærdning. 

Vores Smart Light har 4 timer-knapper: 30 & 60 sekunder i SOFT eller FULL hærdning. SOFT funktionen er designet til at undgå Heat Spike, fordi den lige så stille starter med lav varme og derefter stiger til dens fulde kapacitet. Vælger du at investere i vores Smart Light, investerer du også i dine kunders velbehag. 

 

Hvornår skal du bruge de forskellige SOFT START funktioner?

30 sek SOFT START begynder hærdning med 40% af dets kapacitet og stiger lige så stille til fuld kapacitet.  
60 sek SOFT START begynder hærdning med 20% af dets kapacitet under de første 20 sekunder og derefter stiger kapaciteten til fuld kapacitet. Denne 60 sek SOFT funktion er perfekt til kunder med skrøbelige og skadede negle.  

Alle ProNails base & builder gels kan hærdes i 30 sek SOFT START (eller 60 sek SOFT START til følsomme og skrøbelige negle).

 

>> KØB SMART LIGHT


Tech Talks

ANDRE TECH TALKS?

Vil du gerne gå på opdagelse i flere Tech Talks? Tjek alle de forskellige emner. 

NYT KURSUS

Få fuld kontrol over varmefølelsen! Book vores helt nye kursus "No more Heat Spike". Lær at anvende alle disse tips og fuldend din filningsteknik. 

Smart Light

Vores Smart Light giver dig fuld kontrol over: hærdning, varmeudledning og arbejdshastighed. Lær alt om denne LED-lampe.