ProNails Denmark

Tech Talks Lifting of gel

TECH TALKS - NÅR GELEEN LØFTER SIG FRA NEGLEN

TECH TALKS - NÅR GELEEN LØFTER SIG FRA NEGLEN

Som negletekniker ser du helst, at din kundes gelénegle holder op til 4 uger - både ved nye sæt og opfyldninger. Din kunde skal være glad for resultatet og neglene skal holde længe. En negleteknikers største frygt er, at en kunde kommer utilfreds tilbage og har behov for en reparation, eller i værste tilfælde ikke kommer tilbage igen! 

Gelé, der har løftet sig, gelé, der er krakkeleret og især negle, der har fået svamp påvirker både dit omdømme og din forretning! Du ønsker selvfølgelig ikke det ekstra reparationsarbejde, og dine kunder vil gerne have smukke og sunde negle indtil deres næste opfyldning. 

 

HVORFOR LØFTER GELEEN SIG FRA NEGLENE?


Når geleen løfter sig, kan der være flere forskellige årsager. Det gør arbejdet svært for dig som negletekniker. Vi har ikke en mirakelløsning. Vi kan dog give dig nogle forskellige bud på, hvorfor geléen løfter sig.  

 • forkert forberedelse af den naturlige negl 
 • forkert teknik ved påføring af produkt 
 • neglepladen er blevet filet for meget 
 • de forkerte produkter er anvendt til den forkerte type negl 
 • typen af primer og base-produkt er forkert 
negleproblemer
negleproblemer
negleproblemer

konsekvensen af gele, der løfter sig 


Gele, der løfter sig fra den naturlige negl er irriterende for din kunde. Deres negle hænger fast i hår og tøj, og neglene bliver også mindre stærke. Det kan ende med, at neglene knækker - og det ønsker du ikke. Dette er meget uhensigtsmæssigt for kunden, og i værste tilfælde kan kundens egen negl knække på en meget smertefuld måde. 

En anden konsekvens, når geleen løfter sig er det lille rum med luft mellem den naturlige negl og geleen. Her er der både plads til vand, snavs og bakterier, der kan sidde fast og vokse. Hvis din kunde ikke lægger mærke til dette, kan hun ende op med at få neglesvamp. Det kan tage flere måneder at behandle neglesvamp, så neglen kommer til at se sund ud igen. 

 

HVORDAN UNDGÅR DU AT GELEEN LØFTER SIG?


For at undgå at geleen løfter sig, bør du have en professionel tilgang til behandlingen. Det er vigtigt, at du som professionel anvender de korrekte produkter og teknikker. Dette bør du gøre for at undgå, at den løftede gele ødelægger neglene. 

 1. undersøg din kundes negle 
 2. klargør neglene korrekt
 3. fil ikke neglene for meget 
 4. anvend de korrekte produkter 
 5. brug den rette teknik

 

 

Naturligt Look
Base Gels
Korrekt Teknik

Løsning: korrekt forberedelse af neglene 


Det vigtigste til et perfekt sæt negle er korrekt klargøring! Her har du nogle tips til, hvordan du forbereder din kundes negle.

 • Fedt er din værste fjende 
  Din kundes negle må ikke være fedtede. En fedtet overflade gør det sværere for geleen at hæfte sig til den naturlige negl. Brug vores Pro Septic, der indeholder en høj mængde alkohol til at fjerne fedtet fra neglen. 
 • Stop med at røre neglene
  Måske har du tendens til at røre ved din kundes negle mens du arbejder med dem, dette bør du undgå.
 • Anvend de korrekte redskaber
  Hvis du anvender vores elektriske neglefil, skal du huske at bruge de rigtige bits til at klargøre kundens negle. Brug kun Sanders Fine 180 med den korrekte hastighed (6000 RPM) på naturlige negle (ellers kan det ende med, at neglene bliver filet for meget). Brug igen Pro Septic samt en børste til at fjerne støv. Hvis du laver enopfyldning, bør du aldrig bruge en buffer eller en fil. 
 • Påfør ikke for meget produkt
  En Primer er et super godt produkt til at forberede neglen. På den måde hæfter geleen sig let til den naturlige negl. Hvis du bruger for meget Primer, mister produktet dets effekt. 

løsning: STOP med at file neglen for meget


Mange negleteknikere tror at neglen skal files helt i bund for at opnå den bedste hæftning på neglen, men det er forkert. Dette vil give det modsatte resultat. Den naturlige negl vil blive tyndere og mere fleksibel, hvilket resulterer i, at geleen løfter sig fra neglen samtidig med, at neglen bliver beskadiget. 

Det er både vigtigt, at du kender til den rette teknik samt de korrekte reskaber. Hvis du anvender en forkert bit på din neglefil til din kundes negle, kan det forårsager mange skader. Hvis du bruger en hård bit, der er lavet til let af fjerne Hard Builder Gels, på en Felxi Builder eller på den naturlige negl, kan du ende med at skrabe lag af den naturlige negl ved blot en forkert bevægelse. 

Det er alt afgørende for dig som professionel, at forstå hvordan du skal file din kundes negle korrekt, uden at gøre det for meget. 

 

Løsning: lær at brug de korrekte produkter på det rigtige tidspunkt


Geleen skal hæfte perfekt på den naturlige negl. Hos ProNails har vi to produkter, der er altafgørende for at undgå at geleen løfter sig: Primer og base geleer.

Vælg den passende primer til den rigtige type negl.

Før du starter med at påføre din base eller byggegelé, er det vigtigt at forberede neglen. Anvend en primer til at forberede den naturlige negleplade. Primeren garanterer dig en perfekt hæftning, men du skal vælge den rigtige primer alt efter hvilken type negle, du har med at gøre, hvis arbejdet skal udføres korrekt. 

 • Acid Free Formula Primer: denne primer er 100% syrefri. Perfekt til tørre, skøre, normale og skrøbelige og skadede negle. Anbefales også til kunder med følsom hud. 
 • Universal Formula Primer: denne primer garanterer en perfekt hæftning af base & byggegeleer på fedtede negle. 

   

STEP 1: KORREKT PÅFØRING AF PRIMER 


NYT SÆT

2 doser til 1 hånd. Påfør første dosis på tommelfingeren og pegefingeren. Påfør derefter anden dosis fra langefinger til lillefinger. (2+3 metoden). Skub forsigtigt primeren ind mod neglepladen fra neglebåndene og ud mod den frie kant. Undgå at der kommer primer på neglebåndene.

OPFYLDNING

1 dosis til 1 hånd. Start med tommelfingeren og videre mod lillefingeren. Skub forsigtigt primeren på neglens overflade fra neglebåndende og ud på resten af neglen. Undgå at få primer på neglebåndene. 

 

STEP 2: VÆLG DEN RIGTIGE BASE GELE 


Det er basen, der sørger for at byggegeleen hæfter sig korrekt på den naturlige negl. Vi har forskellige typer af base geléer: meget flydende (lav viscositet) og flydende (lav viscositet, så det løber ikke ned i neglebåndende, hvis du arbejder lidt mere langsomt). Det er op til dig som negletekniker at vælge den base, der passer bedst til din kunde og din arbejdshastighed. Alle baser påføres på alle fem fingre på samme tid og hærdes i 30 sek SOFT i Smart Light. 

 

Flexi Base

Dette er den perfekte løsning til kunder med fleksible negle. Det er en brush-on påføring og geleen løber en del. Du skal være en smule hurtig, når du arbejder med denne gelé, da den har en flydende konsistens. Du behøver ikke en ekstra pensel, ingen rengøring eller overflødig produkt. 

Base Perfect

Denne base passer til alle typer negle - selv meget fedtede negle. Det er en favorit blandt erfarende negleteknikere: den er meget flydende, så du skal være hurtig, når du arbejder med den. 

 

Base Clear

Denne base er en fleksibel bonding gelé med en mellem viscositet, der er super let at påføre. Den transparente gelé kan bruges under alle bygge geléer og giver en perfekt hæftning på den naturlige negl. Kan ogå anvendes på kunder med skeformede negle. 

Base Pink

Denne base gelé er let at anvende, den løber ikke ret meget og er derfor perfekt til nye negleteknikere og studerende. Når den tørrer, efterlade den en pink nuance. Den er derfor ideel som base til fransk manicure. Den kan også anvendes til kunder med skeformede negle. 

 

Hvilken pensel bør du anvende til dine base geleer?

Flydende base gels

Flydende base gels

Når du anvender tynde base geleer, der løber, så som Base Perfect, skal du ikke presse penslen ned på neglen ved påføring. Vores Premium Brush N°5 er ideel til at påføre Base Perfect samt farvegeleer. 

Mellemflydende base gels

Mellemflydende base gels

Når du anvender mellemtynde base geleer som Base Clear og Base Pink, bør du presse en smule ned på neglen med penslen. For den bedste påføring, bør du anvende vores Premium Brush N°2 Unlimited M eller Premium Brush N°3 Unlimited L. Disse pensler giver dig mulighed for at presse mere ned på neglen grundet formen og typen af penselhår. 

 


 

TECH TALKS

TECH TALKS

Vil du se flere Tech Talks? Tjek de forskellige emner ud. 

Fuldend dine kompetencer

Er du i tvivl om, hvordan man anvender en bestemt teknik eller vil du bare gerne blive bedre? Book dig ind på vores kursus hos ProNails Academy. 

 

Gele Guide

Undgå at geleen løfter sig ved at bruge de korrekte produkter til den rette type negl. Lær om alle de forskellige produkter, du kan anvende.